fbpx
Търсене
Close this search box.

Ако се питате защо не си пуснете сами музика в магазина или обекта

Вероятно след като се запознаете с всички възможности как да накарате вашите клиенти да се чувстват в приятна атмосфера докато пазаруват от магазина ви и достигнете до частта с музикалния фон, вие си задавате въпроса – защо не си пуснете сами музика от радио, телевизия или интернет.

Следващият въпрос е – Имате ли лиценз за музиката?

Излъчването на музика от радио, телевизия и интернет без необходимия лиценз е в нарушение на закона за авторско право, който урежда отношенията, свързани със създаване и разпространение на произведения на литературата, изкуството и науката.

На сайта на Министерство на културата на Република България бихте могли да намерите материали с по-подробна информация относно законовата уреденост за озвучаване на бизнес с музика.

За България, контролните органи за музика в търговски обекти са експерти в съответните Общини на местно ниво и представителите на Министерство на културата. Към тях консултативна роля имат и представители на двете организации за колективно управление на права – Профон и Музикаутор.

В зависимост от нуждите на вашия бизнес за музика, бихте могли да изберете дали искате само плейлисти с музика без анонси, реклами и съобщения или се нуждаете от бизнес радио, което да ви помага в маркетинговите стратегии и да работи за вашите по-добри резултати.

Когато изясните целта си, следващата стъпка е да изискате демо на радиото, за да добиете по-ясна представа за звученето и музикалния фон в търговската ви част.