fbpx
Търсене
Close this search box.

Лиценз за музика в търговски обекти

Според законодателството на България

Според Закона за Авторското Право и Сродните му Права (ЗАПСП), авторското право върху музикални произведения възниква със самото им създаване. Обект на авторско право е всяко произведение на литературата, изкуството и науката, което е резултат на творческа дейност.

Публично изпълнение

Използването на музикални произведения в хотели, заведения, магазини, фитнес зали, салони за красота и други бизнес обекти представлява публично изпълнение, за което е необходимо сключване на договор за уреждане на авторските права, независимо дали музиката звучи от радио, телевизия или от телефона.

Контролните органи

Контролните органи на територията на България са служители на различните Общини и представителите на Министерство на културата, както и от двете организации за колективно управление на права – Профон и Музикаутор.

Уреждането на авторските и сродни права

Студио Импрес работи в съответствие с всички нормативни изисквания на ЗАПСП и оказва пълно съдействие на своите клиенти при уреждането на авторските и сродни права за излъчването на музика в търговски обекти.

© Всички права са запазени! Използването на текстове от studioimpress.bg е разрешено единствено след предварително одобрение от автора и цитирането на източника studioimpress.bg